Broccolipaj med chevre och pinjenötter

Denna supergoda paj har min kompis Linnea kommit på en gång i tiden. Pajdegen har modifierats för att göra den mer lchf-vänlig.

4-6 portioner

Pajdeg:
3 dl mandelmjöl
0,5 dl skalade sesamfrön
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
25 g smör
1 ägg

Fyllning:
2 st broccolibuketter (ca 400 g)
1 gul paprika
Ca 10 cm purjolök
En halv burk av Zetas strimlade soltorkade tomater
100-150 g getost
30-50 g pinjenötter

Äggstanning:
4 ägg
2 dl vispgrädde
salt, peppar
200 gram riven ost

Mixa mandelmjöl och sesamfrön i blender/mixer och blanda sedan ner resterande ingredienser och mixa till en deg. Tryck ut i liten pajform eller springform (20 cm) och nagga botten med gaffel. Grädda skalet i 175 g i ca 8 minuter tills skalet fått lite färg.
Fyll skalet med broccoli, gul paprika, purjolök, getost, soltorkade tomater, pinjenötter och äggstanningen. Grädda i 40-50 minuter. Servera med en god sallad och tzatziki eller vitlökssås.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: