Fish n’ chips med kålrotspommes och hemmagjord remouladsås

I denna rätt använder jag mig av färdig sprödbakad torsk, men du kan själv göra en panering enligt följande recept från 56kilo.se

4 portioner

4 st sprödbakade torskfilébitar
2 mellanstora kålrötter
Olja, salt och peppar

Remouladsås

2 dl hackad bostongurka
1,5 dl majonnäs
1,5 dl creme fraiche
1 tsk dijonsenap
Salt
Peppar
Curry

Sätt ugnen på 220 grader. Skala kålrötterna och skär små pommes frites av dem. Lägg pommesen i en ugnsform och häll över olja, salt och lite peppar. Lägg torsken i en annan form och ställ in båda två i ugnen i ca 25 minuter. Vänd gärna pommesen efter halva tiden så får de fin färg.

Blanda ihop alla ingredienser till såsen, smaka av med curry, salt och peppar. Jag gillar mycket currysmak så jag öser på rätt rejält. Servera sen tillsammans med kålrotspommes och fisken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: