Brownie med chiafrön

Här kommer ytterligare ett recept på en riktigt god lchf-brownie!

Ca 8-10 bitar

100 g kakaosmör
100 g saltat smör
100 g fibersirap gold
250 g Marabou mörk choklad 86%
25 g mixade (eller krossade) chiafrön
4 ägg
2 msk pofiber
1 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljpulver
1/4 tsk salt

Sätt ugnen på 180 grader, varmluft. Smält kakaosmör, smör och fibersirap i en kastrull. Hacka chokladen grovt och häll ner i kastrullen, rör tills det blivit en slät smet. Häll över smeten i en bunke. Vispa ner äggen, ett i taget. Vispa sist ned de torra ingredienserna. Lägg ett bakplåtspapper i en liten ugnsform med kanter (ca 25×17 cm) och häll ned smeten. Ställ in i ugnen i ca 15-17 minuter. Tag ut och låt svalna helt innan du skär den i lagom stora rutor. Servera med vispad grädde och rårörda hallon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: