Parmesanraka med löjrom, rödlök och smetana

Jag har hittat en förrätt som jag skulle kunna äta morgon, middag och kväll, det är så vansinnigt gott! Originalet har jag hittat på 56kilo.se och det är mycket gott som det är, men igår när jag skulle göra dessa insåg jag att jag inte hade någon keso hemma. Jag testade att ha i philadelphiaost och rysk yoghurt istället och det blev supergott! Här kommer receptet.

Ca 6 små rakor

1 ägg
Ca 75 gram philadelphiaost
Ca 1 dl rysk yoghurt
1 msk Lindroos fiberhusk
salt, peppar
1 gul lök
2 dl riven parmesan (byt ev ut 1 dl till västerbottenost)
smör att steka i

Hacka lök fint och stek mjuk i smör. Mixa ägg, philadelphiaost och yoghurt till en len smet. Blanda i lök och riven ost med en sked, salta och peppra. Häll i fiberhusk och blanda ordentligt. Låt svälla i ca 5 minuter. Forma små ”biffar” och stek på medelhög värme i smör, ca 2 minuter på varje sida. Låt svalna en liten stund, lägg därefter upp på tallrik med smetana, löjrom (funkar även med stenbitsrom) och finhackad rödlök. Extra gott blir det med ett glas bubbel till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: