Falskt surdegsbröd

Jag har testat många recept på lchf-vänligt bröd och detta är helt klart det bästa brödet hittills. Jag har modifierat ett recept som jag hittat på Erikas lchf och det blev riktigt bra!

1 bröd

Knappt 4 dl mandelmjöl
1 dl bakprotein
1 dl sesammjöl
Ca 9 msk fiberhusk
1 tsk havssalt
4 tsk bakpulver
5 msk (0,75 dl) äppelcidervinäger
6 st (ca 198 g) äggvitor
340 g (knappt 3,5 dl) kokande vatten

Gör så här:
Rör ihop äggvitor och äppelcidervinäger i en skål. Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke och vispa ner äggblandningen, jag använde elvisp. Vispa ner det varma vattnet.

Smörj en 1,5-liters form och tryck ut degen i formen (har du en form där brödet ofta fastnar? Ta ett bakplåtspapper, knögla ihop och tryck ut i formen. Smörj med smör eller kokosfett). Låt degen svälla i 5-10 minuter.

Grädda i ca 75 minuter i 180 grader (lägg över en bit aluminiumfolie om brödet börjar få för mycket färg). Låt svalna på galler under en bakduk.

Lämna en kommentar